Arta consecvenței pentru o viață sănătoasă

Cel mai probabil ați auzit zicala „consecvența este cheia”, ceea ce înseamnă că probabil știți prea bine că este mult mai ușor de spus decât de făcut. Pentru a ne menține sănătoși și în formă trebuie să fim consecvenți în a face mișcare și a mânca sănătos. Așa cum a spus Harvey Mackay: „Dacă ești persistent, vei obține. Dacă ești consecvent, o vei păstra.” În timp ce consecvența este, fără îndoială, cea mai grea parte a atingerii oricărui obiectiv, există modalități de a face acest lucru mai ușor. Mai jos sunt cele mai bune  sfaturi ale noastre pentru a rămâne consecvenți.

             Realizează o listă de motive semnificative pe care le consideri importante. În acest fel, atunci când mintea ta începe să se gândească la scuze, vei avea un scop mai înalt de a te propulsa înainte. Și ține minte, nimeni nu se simte motivat 24/7, acest lucru nu înseamnă că ai eșuat, trebuie doar să nu te abați de la ceea ce ti-ai propus.

             Poate fi înfricoșător să începi ceva nou și provocator. Frica de a îndeplini un obiectiv poate duce la inventarea unor scuze, cum ar fi „Sunt prea ocupat în această săptămână” sau „Sala de sport este întotdeauna prea aglomerată”. Înainte de a începe, treci peste orice scuză și vizualizează acea listă pe care ai realizat-o.  Include antrenamentele fitness ca fiind parte din rutina ta zilnică. Diversifică antrenamentele, alege să te antrenezi pe diferite echipamente fitness, astfel te vei menține în formă.

             Viața poate fi foarte încărcată și în unele zile poate fi imposibil să adăugi o altă sarcină în lista de activități. Blocarea timpului te poate ajuta să găsiști timp în programul tău pentru a lucra la obiectivele pe care ți le-ai propus, ceea ce reprezintă cheia pentru a le transforma într-un obicei. Odată ce devin un obicei, succesul este chiar după colț.

             A te angaja să te antrenezi cu prietenii, să te întâlnești cu un antrenor personal sau chiar să mergi la un curs o dată pe săptămână te poate motiva.

             Așa cum am menționat anterior, este greu să rămâi consecvent. A face prea multe deodată poate fi copleșitor și vă va face să renunțați. Împărțiți obiectivul principal în părți mici pentru a evita să vă simțiți aglomerat. Dacă ești pe cale să găsești noi scuze, nu te descuraja! Oferă-ți o pauză și reevaluează-ți planul de joc cu o minte proaspătă. Când vine vorba de fitness, nu trebuie să petreci ore întregi la sală antrenându-te cât mai mult posibil. Chiar dacă ai doar 20 de minute, este mai bine să faci ceva decât să faci nimic. Atâta timp cât lucrezi puțin câte puțin în fiecare zi, progresul constant este tot ceea ce contează. Nu uita, nu este o cursă pentru a-ți atinge sau a-ți menține obiectivul. Încet și sigur se câștigă cursa!

Vezi și

VEZI și