Cum alegeți un gel bun de construcție?

Cheia pentru o manichiură reușită este folosirea unor produse calitative, iar în această categorie este inclus și gelul UV. Dacă alegeți un tip de o calitate îndoielnică, gelul de construcție poate să curgă pe margini sau, de asemenea, după ce s-a uscat în lampă, să se exfolieze sau să devină mat. Pentru ca aceste situații să nu apară, trebuie să alegeți tipuri de geluri potrivite.

De ce să țineți cont în alegerea gelurilor

Ideal ar fi ca versiunile de geluri constructie pe care le alegeți, să accentueze nuanțele, să poată fi pilite ușor, să nu ardă și să se usuce într-un timp scurt. Forma unghiilor este importantă în folosirea unui anumit gel ori a altuia. Astfel, pentru unghii lungi, veți avea nevoie de un gel dens, care să poată fi modelat mai mult timp și care, totodată, să nu curgă. Un aspect important de menționat este faptul că gelurile dense au o aderență fantastică, dar, de asemenea, atunci când sunt polimerizate, vor elimina mai multă căldură. Pentru unghii scurte, puteți opta pentru un gel ce are o densitate medie și care prezintă o altă caracteristică utilă – capacitatea de a fi autonivelant.

Bineînțeles, pentru întreținerea unghiilor și întărirea acestora, este de preferat să alegeți un gel rezistent la apă, uzură și șocuri. Trebuie să știți că există geluri care se pot folosi atât pentru construcție, cât și pentru întreținere, scutind astfel achiziționarea unor produse suplimentare.

Tipul de lampă este important

Lampa utilizată are și aceasta un aport în influențarea deciziei de achiziționare a gelului de construcție. Pe piață se regăsesc modele de lămpi cu LED, UV sau hibrid, adică cu tuburi LED și UV. Unele tipuri de geluri nu se vor întări în lampa LED, de exemplu, din cauza compoziției, motiv pentru care trebuie să vă uitați la specificațiile produsului și la indicațiile producătorului, deoarece veți observa ce tip de lampă este necesară pentru polimerizarea modelului de gel pe care îl doriți. În general, gelurile au un timp de uscare de 3-4 minute în lampa UV și de 1-2 minute în cea cu LED.

Pentru realizarea unei manichiuri ce implică unghii cu gel, luați în considerare lungimea unghiilor, modelul de lampă, dar este recomandat să optați pentru produse din portofoliul brandurilor cunoscute, deoarece veți avea garanția calității. În concluzie, pentru alegerea tipului de gel de construcție trebuie să aveți în vedere câteva aspecte, iar pe unele dintre acestea le-am menționat în articolul de față. Nu uitați să alegeți calitate, deoarece în caz contrar, vă poate fi afectată și sănătatea unghiilor, pe lângă estetica manichiurii și a pedichiurii.

Vezi și

VEZI și