De ce să bei cafea de specialitate?

În timp ce cafeaua este o băutură care te însoțește în fiecare zi și face parte din viața ta, mulți se întreabă de ce ar trebui să facă saltul și să bea cafea de specialitate…?

Mai mult decât un simplu tip de cafea, această cafea de specialitate reprezintă o întreagă cultură și un angajament de a produce tot ce este mai bun.

De ce să încerci cafeaua de specialitate?

Dacă ești un iubitor de cafea, dar nu ai gustat încă o cafea de specialitate, pierzi cea mai bună cafea de oferit: aromele sunt complexe și interesante. Aromele sunt dulci, eliberând o aciditate foarte plăcută, o amărăciune plăcută și arome care amintesc de fructe de toate felurile.

Când bei cafea, cauți să descoperi senzații noi: cafeaua de specialitate este o adevărată experiență.

În timpul degustărilor de cafea, în mod regulat pentru persoanele care nu beau încă o cafea de specialitate, cele mai frecvente reacții sunt următoarele:

„Este foarte diferită de ceea ce am obișnuit să beau”.

 „Pot să beau această cafea fără nicio problemă”.

Fără să fie experți în degustare, ei apreciază să bea o cafea bună.

Nu există două cafele la fel, motiv pentru care degustarea de cafele din regiuni diferite, din ferme diferite sau care au trecut printr-un alt proces de producție îți va oferi o experiență unică.

Amintește-ți că o ceașcă de cafea este rezultatul a tot ceea ce a venit înainte: creștere, procesare, prăjire și preparare. Cafeaua ta este o călătorie prin procesul de producție.

Susține cultura cafelei

Producția de cafea nu este o sarcină ușoară și nu există o modalitate mai bună de a o susține decât prin consumul produselor sale! Eforturile depuse de producătorii de cafea sunt imense.

Sprijinirea prăjitorilor locali este, de asemenea, o modalitate de a sprijini cultura cafelei. Deși o cafea proaspăt prăjită este puțin mai scumpă decât cafeaua industrială, merită fiecare bănuț pe care îl investești. Cumpărând o cafea bună, nu numai că îți aduce doza de cofeină, dar susține și lumea cafelei.

Mai benefic pentru sănătate

Cafeaua de calitate superioară va fi mai bună pentru tine și sănătatea ta. Cafeaua nu doar te face fericit, este și o sursă excelentă de antioxidanți. Consumul de cafea proastă provoacă disconfort intestinal sau îți poate irita stomacul. Amintește-ți că aceasta este un produs alimentar și ca atare trebuie păstrată corespunzător.

Cafeaua de specialitate este cultivată riguros și cele mai bune fructe sunt selectate pentru recoltare. Scopul producerii unei cafele bune este să îți permită să te bucuri de o ceașcă bună și să ai o experiență grozavă de băut.

Ești un ambasador al culturii cafelei

Lumea cafelei este o cultură în sine. Primul pas pentru a intra în această lume este să alegi o cafea bună. Când începi să bei cafea de specialitate, îți influențezi prietenii despre gusturile tale și, încetul cu încetul, vor dori să-ți calce pe urme.

Această cultură este despre un întreg mod de viață, moduri de preparare a cafelei, diferite băuturi, oameni, comerț, agricultură și multe altele.

Vezi și

VEZI și