Narghileaua și sănătatea organismului – avantaje și dezavantaje

Narghileaua a venit la noi din țările estice, unde se fumează peste tot. Anterior, oamenii considerau o construcție atât de ciudată o minune. Acum oferă narghilea în aproape toate barurile, cluburile, cafenelele și chiar restaurantele. De asemenea, o poți achiziționa din narghilea București pentru uz personal. Există unități special echipate – narghilea, care oferă clienților lor un timp plăcut într-un club de fumători. Datorită popularității mari a dependenților de tutun aromat, aceștia se întreabă despre avantajele și dezavantajele acesteia.

Caracteristici narghilea

Narghileaua este foarte populară datorită amestecului special de fumat, care are o aromă plăcută. Tehnica de fumat în sine este, de asemenea, impresionantă: la expirare se formează o încurcătură de vapori care atrage atenția.

Tutunul de narghilea este diferit de cel folosit la țigări și trabucuri. Diferența este vizibilă în aspect, gust, rezultatul final al procesului de fumat.

În general, amestecul arată ca o masă lipicioasă cu o textură ușor uleioasă. Compoziția de fumat este realizată pe principiul melasei. În plus, dacă este necesar, se adaugă arome și potențiatori de aromă.

Unii cred că amestecul pentru fumat narghilea este o colecție de ierburi, bucăți de fructe tropicale sau fructe de pădure. Acest lucru este parțial adevărat, dar în cele mai multe cazuri se adaugă și tutun. Dacă vorbim despre amestecuri fără tutun pentru fumat, acestea sunt cele mai utile.

O parte indispensabilă este un lichid specific, care este turnat în balonul dispozitivului. Baza acestei compoziții poate fi apa, decoct de ierburi, suc de fructe sau fructe de pădure, băuturi carbogazoase, lapte, vin etc. Se adăugă uneori eteri ale căror beneficii sunt cunoscute încă din zorii timpurilor.

Ce este mai periculos – narghileaua sau țigările?

Există mulți pasionați de narghilea și nu țin cont neapărat de dezavantajele acesteia. Aceștia pot înlocui folia de aluminiu cu o sită și o țeavă inox evacuare a căldurii în exces care ține cărbunele la o distanță mai mare de aroma pentru o  mai lungă sesiune de fumat, iar aroma are în final un gust mai curat.

Prin urmare poți să-ți pregătești rapid o sesiune lungă, curată și nu vei avea nevoie să manevrezi o folie de aluminiu.

Însă, nu toate instituțiile care servesc o narghilea curăță temeinic dispozitivul după clienții anteriori. Din acest motiv, bacteriile și infecțiile sunt ușor transmise noului vizitator. Dacă igiena nu este respectată, este posibil să iei hepatită sau herpes, dacă narghileaua se dă fără o duză specială.

În medie, o persoană fumează narghilea timp de o oră, uneori mai mult. În această perioadă ies în evidență aproximativ 180 mg. monoxid de carbon. Pentru comparație, o țigară se poate lăuda cu 10 mg. În compoziția amestecurilor de fumat pentru narghilea, se concentrează mai mult beriliu, cobalt și nichel.

Fumul de narghilea, inhalat de oameni, acumulează mai puțină nicotină decât țigările. Acest lucru duce la dependență fizică și psiho-emoțională de narghilea în creștere.

De asemenea, narghileaua este dăunătoare nu numai pentru fanii săi împătimiți, ci și pentru fumătorii pasivi. Până la urmă, la fel ca și cu țigările. Un impact negativ deosebit asupra sistemului respirator, pielii, părului, unghiilor, mușchiului inimii.

Vezi și

VEZI și